Veelgestelde vragen

FAQ – Veelgestelde vragen

Welkom op onze “Veelgestelde vragen” pagina! Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen over onze diensten.

Iedereen die examen doet bij het CBR moet een verklaring van geschiktheid hebben. Dat is een formulier met vragen over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Indien je een of meer vragen op de eigen verklaring met ja beantwoordt, moet een arts er een aantekening op zetten. Bij bepaalde medische aandoeningen kan het CBR naast de aantekening van een arts ook vragen om een onderzoek door een medisch specialist, zoals een oogarts of neuroloog. Indien je alle vragen met nee kunt beantwoorden behoef je geen extra keuring als hierboven omschreven te onder gaan.

Gemiddeld heeft een persoon 35 uur les nodig om het rijexamen met goed gevolg te kunnen afleggen. Na het proefles wordt bepaald hoeveel lessen jij precies nodig zult hebben.

Om rijlessen te kunnen volgen moet je 16,5 jaar of ouder zijn.

Om een praktijk- of theorie-examen af te leggen moet je 17 jaar of ouder zijn.

Je kunt via het CBR zelf je theorie examen reserveren.

Ja, je hebt een geldig theoriecertificaat nodig dat niet ouder is dan 1 jaar. Je bent zelf verantwoordelijk voor het behalen van je theoriecertificaat. Zorg ervoor dat je het theoriecertificaat op tijd haalt. Dit helpt ook jouw prestaties op de weg tijdens de lessen te verhogen.

Je moet naar het praktijkexamen het volgende meenemen:
– De oproepkaart
– Een geldig theoriecertificaat
– Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs
– Het ingevulde formulier Zelfreflectie formulier
– Eventueel het adviesformulier van je tussentijdse toets

Je moet naar het theorie-examen het volgende meenemen:
– Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs
– Een recente pasfoto

De afbeelding moet duidelijk en gelijkend zijn. Het gezicht dient recht van voren en tegen een lichte egale achtergrond te zijn gefotografeerd. Oproepkaart voor theorie examen.

Ga naar het CBR theoriecentrum bij je in de buurt, daar vul je een formulier in, je laat je legitimatie zien, een pasfoto en een aangifte bewijs van de politie. Je betaalt het duplicaat en dit wordt je via de post toegestuurd. Contant betalen bij het CBR is niet mogelijk, neem je pinpas mee.